معرفی شغل مهندس عمران و زیرشاخه های آن
معرفی شغل مهندس عمران
مهندسی عمران یکی از شاخههای مهندسی است که این روزها به واسطهی گسترش پروژههای ساختمانی، از بازار کار خوبی برخوردار است. شغل مهندسی عمران از جمله مشاغلی است که سابقهی دیرینهای در جهان دارد. قدمت آن به حدود 4 هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد که با گذشت زمان تغییر کرده است و روز به روز، مدرنتر شده است.میتوان گفت یک فرد به عنوان مهندس عمران وظیفهی طراحی، ایدهپردازی، اجرا و نظارت بر پروژههای عمرانی مانند ساختمانسازی، برجسازی، راهسازی، پلسازی و… را بر عهده دارد.
برای شناخت بهتر این شغل، در این مقاله قصد داریم شما را با شغل مهندس عمران و زیر شاخه های آن آشنا کنیم.
مهندس عمران که در اصطلاح انگلیسی به معنای civil engineering است، یکی از رشتههای مهندسی است که برای وارد شدن به آن، باید از طریق رشتهی ریاضی فیزیک در دبیرستان اقدام کرد. اساس این رشته مربوط به طراحی و احداث سازههایی مانند انواع ساختمانها، کانالها، سدها و… است. به عبارتی میتوان گفت وظیفهی اصلی یک مهندس عمران در جهت محافظت از محیط زیست و سالم سازی فضای زندگی نیز میباشد. برای آشنایی بیشتر با وظایف مدنظر کارفرماها هنگام استخدام مهندس عمران به این آدرس اینترنتی سر بزن.
در این رشته، علاوه بر اصطلاحات و مفاهیم تئوری، ارزش و اهمیت فعالیتهای عملی بسیار بیشتر است. ازاینرو میتوان گفت تنها با گذراندن واحدهای دروس دانشگاهی، به یک مهندس عمران تبدیل نمیشوید. بلکه این رشته نیازمند کسب تجربه و مهارت کافی است تا بتوانید در انواع پروژههای مختلف ساخت وساز مانند سدسازی، تونلسازی، ساخت فرودگاه، شهرسازی و… وارد عمل شوید.
زیر شاخه های شغل مهندس عمران
این رشته شاخههای مختلفی دارد و حوزه کاری آن به دو گروه مهندسان مشاور و مهندسان پیمانکار تقسیم میشود.
مهندس مشاور: در این بخش، مهندس عمران وظیفهی طراحی پروژهها را بر عهده دارد. طرحها بعداز طراحی توسط مهندس مشاور، برای اجرا به مهندس پیمانکار ارجاع میشود.
مهندس پیمانکار: مهندس پیمانکار در این قسمت، وظیفهی اجرای طرح و مدیریت پروژه را بر عهده دارد.
با توجه به مطالب گفته شده در مورد وظایف و نقشهای مهندس عمران، یک فرد به عنوان مهندس عمران، باید نسبت به طراحی و مدیریت انواع پروژههای اجرایی مهارت کافی داشته باشد. یک مهندس عمران همچنین باید در حوزهی ریاضیات و فناوری اطلاعات در سطح عالی باشد. توانایی انتقال ایدهها و طرحهای خود را به دیگران داشته باشد و در نهایت از مهارت ارتباطی بالایی برخوردار باشد.
منبع: رشته مهندس عمران از دانشگاه تا بازار کار